top of page
Anchor 1
Anchor 2

אז מה קורה בליווי
פרטני?

תהליכי הליווי משלבים:

  • בחינה של החוזקות והכוחות הטמונים בכל אחת מאיתנו

  • מאפשרים התבוננות על האופן בו אנו בוחרות לחיות ולהתנהל בעולם והסיבות לכך

  • כמה מקום אנו מאפשרות לעצמנו לתפוס במרחב

  • האופן בו אנו מבטאות את עצמנו

הליווי הינו רגשי מחד ופרקטי מאידך, ממנו תוכלי לצאת בתחושה שאת ראויה ומוכנה להתמודדויות בעזרת סט של כלים שילוו אותך בכל עת.

אני מאמינה שלכל אישה ונערה הזכות להנות היום כמו שהיא בדיוק, בלי לחכות לרגע שמשהו ישתנה ואז הכל יסתדר והיא תהיה ראויה לאהבה, עבודה טובה, בגד חדש ועוד.

כשאנו בוחרות בעצמנו ולומדות להרכיב משקפיים נכונים עבורנו, הראייה משתנה וכך גם הדברים עליהם אנו מביטות.

כי בסוף, המשמעותית מכל היא נקודת המבט.

סטיילינג אינסייד-אאוט

כאשר נוצרת תחושת תקיעות אל מול ארון הבגדים זה הזמן לבדוק מה קורה לנו במפגש איתו.

בגדים יכולים להיות עבורנו כלי להתפתחות אישית, לצמיחה ולביטוי עצמי, אנו יכולות להתעורר כל יום עם חדוות ההתלבשות ולשחק בבגדים, ליצור מראות שונים. מנגד, בגדים עלולים לייצר תחושת תסכול ותקיעות, לשקף לנו את הקשיים שלנו עם עצמנו או להזכיר קולות עבר מבקרים או ממשטרים שנטמעו בנו, ואותם עלינו להפריד מקולנו הנקי.

סטיילינג אינסייד אאוט כולל מפגש אחד או שני מפגשים אשר מטרתם חקירת המפגש האישי עם בגדים בארון שלנו.

המפגש הראשון מתקיים בבית הלקוחה ובו לאחר מענה על שאלון שישפוך אור על הקשר הרגשי הקיים או הנעדר עם הבגדים נפנה לחקירת הארון, הבנה של אופן השימוש בבגדים ונרחיב או נדייק יחד את הבגדים הקיימים בו.

נלמד להשמיש בגדים קיימים בצורות שונות שיתאימו לצורך הנוכחי, נתרגל יצירתיות ופתיחות לחוויה ונבין יחד האם יש צורך ברכישת בגדים נוספים או הבנה של הרגלי הרכישה כדי לא לקנות עוד מאותם הבגדים שלא ישמשו אותך ולא יגרמו לך להרגיש כמו שהיית רוצה.

מהמפגשים הללו תצאי עם הבנה בסיסית לגבי מערכת היחסים שלך עם בגדים, המקומות החיוביים ואלו עליהם תרצי לעבוד.  

ליווי פרטני

הליווי הפרטני נפרש על פני זמן ארוך יותר בהתאם לצורך האישי ומבוסס על הכשרתי כעובדת סוציאלית בשילוב עם גישת סטיילינג תרפי. הכלי המרכזי בליווי הינו השיחה, ייחודיות המפגשים היא כאשר הבגדים הינם כלי נוסף העוזר לנו ללמוד את עצמנו ולעבור תהליך אישי.

בגדים הינם כלי השלכתי מדהים, הם עוזרים לנו לחקור את התפיסות והדפוסים המשפיעים על כל תחומי חיינו, אלו שבאים לידי ביטוי בקשר עם הבגדים יבואו לידי ביטוי לרוב בתחומי חיים שונים, ובעזרתם נוכל לייצר שינוי משמעותי וחיובי רחב.

הליווי כולל מפגשים אחת לשבוע/שבועיים של כשעה-שעה וחצי. במפגשים הם נבין יחד את הסיבה לפניה לליווי אישי, נעבוד על התחומים בהם את מרגישה תקיעות או קושי, נלמד את התפיסות והפרשנויות המנהלות אותך והמייצרות תחושות שונות ונצא למסע למען השגת מטרותייך והתפתחותך האישית.

ישנה אפשרות לקיים את המפגשים בזום. 

שילוב בין עבודה סוציאלית, דימוי גוף, דימוי עצמי ובגדים?

את נושא דימוי הגוף אני חוקרת מספר שנים, הכל החל בתהליך האישי שלי אל מול הנערות עמן עבדתי וההבנה שאני לא מוכנה להיות מוגבלת על ידי התפיסה העצמית שלי ושל המראה שלי. במהלך התואר בעבודה סוציאלית המשכתי לחקור את הנושא בפן החברתי ופעלתי למען שינוי מדיניות והכנסת תכניות חינוכיות בנושא לחינוך בגליל העליון, במקביל טיפלתי בנשים ונערות במסגרות שונות ואצל כולן הדימוי העצמי וגיבוש הזהות היה מהותיים בתהליך.

מאז ומתמיד בגדים עניינו אותי, עם השנים ובמהלך לימודי התואר הבנתי את הכוח הטיפולי הטמון בתוכם, את היותם כלי משמעותי המשקף את פנימיותינו ואף יכול להשפיע על תפיסה עצמית, מחשבות ורגשות. בגדים הם שפה בלתי מילולית ואם נרצה או לא, הם נדבך מהותי בחיי היום-יום שלנו, עוד יותר בעולם ויזואלי בו הרשתות החברתיות משחקות תפקיד מרכזי. אנו אומרות כל כך הרבה מבלי להגיד מילה ותפקידם התרבותי והמשפחתי של נערים בא לידי ביטוי בדרכים רבות.

למדתי סטיילינג אצל שירלי גליק וחיפשתי את הדרך הנכונה לשלב את תחום החינוך והטיפול עם התשוקה לבגדים ואסתטיקה, ברגע שנחשפתי לשיטת "סטיילינג תרפי" אותה הגתה הד"ר לעבודה סוציאלית - טלי סטולובי, מיד הרגשתי בבית.

מטרת המפגשים הינה התפתחות אישית, קידום דימוי גוף ודימוי עצמי חיוביים, פיתוח חשיבה ביקורתית כלפי השפעת הסביבה ובתרבות על גיבוש הזהות שלנו, הרגשות ותפיסת העצמי שלנו. 

המפגשים מהווים מקום בטוח בו אפשר לשים את עצמנו במרכז ולרכוש כלים פרקטיים להתמודדות בסיטואציות שונות ולצמיחה אישית, כל זאת במקום בטוח ובאמצעות שיח בגובה העיניים (וגם בגדים:).

bottom of page